Dekanın Mesajı
Seyahat ve turizm, önemli küresel ekonomik sektörlerdir. Batman Üniversitesi Turizm Fakültesi büyüyen ve geliÅŸen endüstrilerde lider olmayı düÅŸleyen motivasyonu yüksek, parlak öÄŸrencileri cezbedecek rekabetçi bir program yoluyla hizmet etmeyi amaçlamaktadır.
Fakültemiz hem endüstrinin ihtiyaçlarını hem de öÄŸrencilerin beklentilerini karşılamayı esas almaktadır. Uygulamayı ve vizyonerliÄŸi birlikte öngören ders programımız, mezunlarına güçlü bir iÅŸletmecilik altyapısı yanında endüstrinin karmaşıklığına ve taleplerine yönelik gerçekçi bir anlayış sunma hedefindedir. Turizm Fakültesi’nin vereceÄŸi lisans derecesi diploması eÄŸitimin yalnızca bir yönüdür. Güçlü bir liderlik- iÅŸletmecilik alt yapısı yanında en az onlar kadar önemli olan destekleyici program veya sertifika programları ile deneysel öÄŸrenmeyi de dört yıllık eÄŸitim döneminde sunmaya önem vereceÄŸiz.
Turizm çalışanları, yeni topluluklar inÅŸa etmeye, kültürel sınırları yıkmaya, saÄŸlıklı yaÅŸam tarzını teÅŸvik etmeye ve açık alan veya doÄŸa sevgisi aşılamaya yol açan unutulmaz deneyimler yaÅŸamaları yönündeki katkılarıyla “BaÅŸkalarının YaÅŸamlarını ZenginleÅŸtirirler”. Yani, iÅŸimiz eÄŸlence ve coÅŸkuyu hayatlarına taşıyarak insanları mutlu kılmaktır.  Turizm Ä°ÅŸletmeciliÄŸi Bölümü, öÄŸrencilerimizin turizm yöneticiliÄŸi alanında anlamlı bir kariyer sürecine yönelmelerinde ihtiyaç duyacakları liderlik ve giriÅŸimcilik becerilerini geliÅŸtirecektir.
Turizm Fakültemiz öÄŸrencilerimize güçlü kuramsal bilgi saÄŸlamanın yanında onların mesleki geliÅŸimleri için pratik – uygulama bilgilerini de dikkate almaktadır. Ulusal veya Uluslararası turizm iÅŸletmelerinde yapılacak zorunlu staj yanında, Fakültemize ait Hasankeyf Uygulama Oteli’nde de sistematik olarak uygulama yapma olanağı sunacaktır. Tüm bu çabalar için, ilgili tüm paydaÅŸlarla (sektör, kamu temsilci veya kurumları) yakın iÅŸbirliÄŸi sürdürülmektedir. KiÅŸiye özel mentorluk katkıları yüksekokulumuzca öÄŸrencilerimize sunularak, mezun olduklarında ihtiyaç duyacakları becerileri saÄŸlanmış olacaktır.
Çok dillilik, çok kültürlülük anlayışı, öz/kültürlerarası iletiÅŸim, yaratıcı ve yenilikçi fikir geliÅŸtirme ve ilham/sezgi gelecek baÅŸarımızın baÅŸlıca adımlarıdır. Bu nedenle, dört yıl içinde Almanca, Rusça ve Fransızca olmak üzere zorunlu iki yabancı dil daha öÄŸrenmeleri saÄŸlanacaktır. Böylelikle, her mezunumuz Ä°ngilizce yanında iki yabancı dil daha öÄŸrenerek üç yabancı dille mezun olacaktır.