Tanıtım
Turizm İşletmeciliği Bölümü
 
Bölüm Tanıtımı
 
Her geçen yıl büyüyen ve gelişen bir hizmet sektörü olan turizm, yaratmış olduğu istihdam ile kalifikasyonu yüksek eleman ihtiyacını da beraberinde getirmektedir. Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde verilen eğitim ile bu sektörde çalışmayı planlayan öğrencilerin farklı dillerde (İngilizce, Almanca, Fransızca ve Rusça) iletişim becerilerine sahip, dinamik, yaratıcı, girişimci ve donanımlı olmalarını teşvik edecek konular, teorik ve uygulamalı (Elektra Ön büro programı vb.) olarak öğrencilere aktarılmaktadır. Bu anlamda turizm derslerinin yanı sıra ekonomi, işletme ve finans gibi temel dersleri de alarak donanımlı mezunlar yetiştirmek planlanırken, ayrıca üniversitemizde öğrencilerin bu dersler dışında farklı bölümlerden dersleri de alabilmesi için uygun bir yapı bulunmaktadır.
 
 
Turizm İşletmeciliği Bölümünden mezun öğrencilerimiz;
  • Otel işletmelerinin ön büro, satış ve pazarlama, kat hizmetleri, insan kaynakları, muhasebe gibi tüm departmanlarında çalışabilir ve yöneticilik yapabilirler.
  • Havayolu, seyahat ve rekreasyon işletmelerinde alt, orta ve üst düzey yöneticilik yapabilirler.
  • Yiyecek-içecek işletmelerinde görev alabilirler.
  • Kongre ve konferans gibi organizasyon yapan işletmelerde görev yapabilirler.
  • Bir otel işletmesi kurabilir ve yönetebilirler.
  • Ulusal ve uluslararası eğitim kurumlarında ve üniversitelerde çalışmalarda bulunabilirler.
 
Turizm Rehberliği Bölümü
Bölüm Tanıtımı
 
Yabancı dil eğitimi almış ve ÖSYM tarafından düzenlenen sınavda yeterli puana sahip olan öğrenciler bölümümüzü tercih edebilmektedir. Bölümümüzün öğretim dili Türkçedir. Öğrenciler eğitim programında yer alan farklı yabancı dil derslerinden (Almanca, Fransızca, Rusça) birini zorunlu olarak seçerek ve sekiz dönem boyunca seçtiği dil dersini alarak İngilizce dili dışında birden fazla yabancı dili öğrenme fırsatına sahip olmaktadır. İlk iki dönemde öğrenciler, turizm sektörüne yönelik temel dersler almaktadır. Sonraki dönemlerde Arkeoloji, Tarih, Sanat Tarihi, Turist Davranışı, Mitoloji, Turizm Coğrafyası, Güzel Sanatlar, Halk Bilim vb. derslerle, öğrencilere turizm rehberliğine uygun donanım kazandırılması hedeflenmektedir. Bölüm mezunları; TUREB tarafından organize edilen Türkiye turu sayesinde, Türkiye’nin tarihi ve turistik yerleri hakkında uygulamalı bilgi sahibi olmaktadırlar. Lisans eğitimini, Türkiye turunu başarıyla tamamlayan ve yabancı dil sınavında (YDS veya ÖSYM tarafından geçerli sayılan diğer yabancı dil sınavları) yeterli düzeyde puan alan öğrenciler, bir rehberlik odasına üye olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan turist rehberi ruhsatnamesini alarak turist rehberliği yapmaya hak kazanmaktadırlar.
 
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Bölüm Tanıtımı
Gastronomi, yiyecek ve içecek kültürünün sanata ve bilime dönüştürüldüğü, farklı birçok bölümden faydalanan multidisipliner​ bir alandır. Yiyecek ve içeceklerin servisi ve sunumu tüketicilerin tercihinde önemli bir rol oynamaktadır. Hem kuramsal hem uygulamalı bir eğitim sunmayı hedefleyen Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, öğrencilerine, gastronomi uygulamalarının temelleri, restoran işletmeciliği, insan kaynakları yönetimi, hizmet pazarlaması ve sayısal karar verme teknikleri gibi derslerle gelişimlerine ve yetişmelerine olanak sağlar.
 
 Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden mezun öğrencilerimiz;
  • Yiyecek ve içeceklerin hazırlandığı ve sunulduğu her türlü işletmede çalışabilirler.
  • Gıda işletmelerinin ürün geliştirme bölümlerinde çalışabilirler.
  • Yiyecek içecek alanında yazarlık ve danışmanlık yapabilirler.
  • Medya kuruluşlarında ve işletmelerde ürün geliştirme bölümlerinde görev yapabilirler.
  • Aşçılık okullarında ve mutfak akademilerinde eğitmen şef olarak görev yapabilirler.
  • İşletme kurabilir ve yönetebilirler.
  • Yemek fotoğrafçısı veya eleştirmen olarak çalışabilirler.
  • Ulusal ve uluslararası eğitim kurumlarında ve üniversitelerde çalışmalarda bulunabilmektedirler.