Batman Müftüsü ERHAN, Üniversitemiz Camisinde Cuma Namazı Kıldırdı

22.01.2018

Batman Müftüsü Turgut ERHAN, Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü Camisi’nde Cuma Namazı kıldırdı.

Batman Müftüsü Turgut ERHAN, cuma namazı öncesinde Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaretten sonra Rektörümüz DURMUŞ ve İl Müftüsü ERHAN Batı Raman Kampüsü Camisi’nde cuma namazı kıldı.

Cuma hutbesi öncesinde cami cemaatine gıybet, iftira, yalan ve sorumluluk duygusu konusunda vaaz veren İl Müftüsü Turgut ERHAN, daha sonra cuma hutbesini okuyarak cuma namazı kıldırdı.

Cuma vaazında konuşan İl Müftüsü ERHAN, “Dünya ve ahirette huzura kavuşmak için, şüphesiz imtihan dünyasında sorumluluk duygusuyla hareket etmek gerekir. Zira sorumluluk duygusuyla hareket etmek aynı zamanda cenabı hakkın Mümin ve Müslümanlar üzerine yüklemiş olduğu bir borçtur. Aziz kardeşlerim sorumluluk sahibi kişi her daim görev bilinciyle yaşar. Hayata olaylara kâinata hep ibret nazarıyla bakar. Bu dünyada başıboş bırakılmadığını ve bu dünyaya da başıboş bırakılmak üzere gönderilmediğini; her nimetten, her sözünden ve her işinden bir gün hesap hesaba çekileceğini net bir şekilde bilir. Sorumluluk duygusunu taşıyan her insan, hayatın her alanında samimiyetle, dürüstlükle hareket etmesi gerekir. Bizler yalan, iftira, hile ve aldatma gibi her türlü kötülüklere kapalı olmalı, etrafına ve çevresine de bu duygularla zarar vermemelidir. Değerli kardeşlerim şüphesiz sorumluluk duygusuyla hareket eden Müslüman şunu çok iyi bilir ki kendisine düşen İslam’ın sınırlarına riayet ederek yaşamaktır. Haram ve helal duygusuna ve duyarlılığına dâhil olmaktır” dedi.