Batman Üniversitesi 3 Araçla Anadolu’nun Fethi 1071 Malazgirt Anma Programına Katıldı

28.08.2017

Anadolu'nun fethi olan Malazgirt Zaferinin 946. yıl dönümünde, Muş'un Malazgirt ilçesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın katılımıyla düzenlenen etkinliklere Batman Üniversitesi üç araçla katıldı.

Batman Üniversitesi akademisyen ve idari personelleri üç araçla Muş'un Malazgirt ilçesinde düzenlenen kutlamalara katılırken, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ protokolden kutlama programını takip etti.

Anıt Meydan’da düzenlenen kutlamalara Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekilimiz Sayın Ahmet AYDIN, Başbakan Yardımcımız Sayın Recep AKDAĞ, Başbakan Yardımcımız Sayın Hakan ÇAVUŞOĞLU, Genelkurmay Başkanımız Sayın Hulusi AKAR, bakanlar, milletvekilleri, askeri erkan, kamu kurum amirleri, STK temsilcileri ve on binlerce vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende Okçular Vakfı tarafından hazırlanan tanıtım filmi izlendi. Sanatçı Arslanbek Sultanbekov aralarında Dombıra'nın da bulunduğu eserlerini seslendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması boyunca mehter takımı ve tarihte kurulmuş Türk devletlerini temsilen askerler, platformda yer aldı.

‘Şehit Olursam Bu Beyaz Elbisem Kefenim Olsun, Zaferi Kazanırsak İstikbal Bizimdir’

Anadolu’nun Fethi 1071 Malazgirt Anma Programı’nda konuşan Cumhurbaşkanımız Sayın ERDOĞAN, “Sultan Alparslan Malazgirt’te kazandığı zaferle, Anadolu’yu bizlerin ebedi yurdu yapacak adımı atmıştı. Anadolu’ya Malazgirt’ten girip Avrupa’nın ortalarına kadar şanla, şerefle, zaferle yürüyen ecdadımızla iftihar ediyoruz. Sultan Alparslan, savaşmak için ordusunun önüne geçtiğinde, ‘Şehit olursam bu beyaz elbisem kefenim olsun, zaferi kazanırsak istikbal bizimdir’ demişti. Gerçekten de bu zafer, milletimize yeni bir vatan, yeni bir istikbal kazandırdı” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Anadolu’nun Fethi 1071 Malazgirt Anma Programına Katıldı

Malazgirt zaferinin 946. yıldönümünü coşkuyla Malazgirt’te kutladıklarını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın önderliğinde tarihine sahip çıkan bir Türkiye’nin yeniden inşa edildiğini, milletimizin birlik ve beraberliğine katkıda bulunan kültürel değerlerimizin korunması ve inşasında önemli yeri olan zaferlerimizin hatırlanması ve törenle kutlanmasının oldukça güzel ve anlamlı olduğunu, bu sebeple Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ettiklerini söyledi.

Batman Üniversitesi olarak bizde Malazgirt Zaferini kutlama programına katıldıklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, milli birlik ve beraberliğimize katkı bulunacak her alanda Batman Üniversitesi’nin de olacağını açıkladı.