Batman Üniversitesi Arakan İçin Yardım Kampanyası Başlattı

15.09.2017

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Kızılay ile imzalanan protokol çerçevesinde Arakanlı Müslümanlar için SMS ile yardım kampanyası başlattı.

Dünyanın Myanmar-Arakan’da Myanmar ordusunun Arakanlı Müslümanlara yaptığı insanlık dışı muamelelere, zulme, zorunlu göçe ve soykırıma seyirci kaldığını belirten Rektörümüz DURMUŞ, Türkiye dışında hiçbir devletin girişimde bulunmadığını belirterek, “Bizler kardeşlerimizin yaşadığı zulmün söndürülmesi için bir karınca misali ağzımızda su taşıyoruz, elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Batman Üniversitesi ailesi olarak yardım kampanyası başlattık, tüm vicdan sahibi Batmanlıları ve Türkiye halkını Arakan için yardımda bulunmaya davet ediyorum” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Batman Üniversitesi olarak Kızılay işbirliğiyle Arakan için yardım kampanyası başlattığını ifade ederek, Üniversitemiz personellerini ve duyarlı tüm vatandaşlarımızı Arakanlı kardeşlerimize yardımda bulunmaya davet etti.

Duyarlı vatandaşlarımızın Cep telefonlarından ARAKAN yazıp 2868’e 1 SMS göndererek 10 TL yardımda bulunabileceğini belirten Rektörümüz DURMUŞ, Kızılay nezdinde toplan bağışların Kızılay tarafından Arakanlı kardeşlerimize ulaştırılacağını söyledi.