Cumhuriyetimizin Kurucusu ATATÜRK, Batman’da Kürtçe Ağıtlarla Anıldı

10.11.2017

Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ'un da katıldığı Milli Mücadelemizin Önderi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programında Atatürk için yakılan Kürtçe ağıt salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.

Batman’da hükümet konağı bahçesinde düzenlenen Çelenk Sunma Töreni ile başlayan 10 Kasım Atatürk'ü Anma programında Vali Ahmet DENİZ, Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Coşkun UÇARCILAR, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevke AKSOY, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa DEDE, İdare Mahkemesi Başkanı Berkan AYTURAN, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, askerî erkân, kamu kurum yöneticileri, öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra siyasi parti, STK ve meslek kuruluşu temsilcileri, öğretmen ile öğrenciler hazır bulundu.

Atatürk’ü anma Töreninde Vali Ahmet Deniz, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Coşkun Uçarcılar ve Belediye Başkanı Vekili Ertuğ Şevket Aksoy tarafından Atatürk Anıtına çelenkler sunuldu.

Çelenk sunumunun ardından Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve canlarını vatanımız için feda eden aziz şehitlerimiz anısına siren eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Çelenk sunma töreni İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.

10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA PROGRAMI İl KÜLTÜR MERKEZİ'NDE DEVAM ETTİ

Törende Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Batman Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Gamze Kayalp’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devem etti.

Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi Leyla Gök’ün, ATATÜRK için Kürtçe ağıt yakması salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.