Rektörümüz DURMUŞ, İdlib ve Cerablus’lu Çocuklar İçin Açılan Kermese Katıldı

30.10.2017

Suriye’nin İdlib ve Cerablus şehirlerinde okuyan çocukların eğitimi yararına Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü bahçesinde düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anaokulu ile Kızılay El Ele Kermesi Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ’un katılımı ile açıldı.

15 Temmuz Anaokulu öğrenci ve velileri ve Kızılay işbirliğiyle hazırlanan kermese Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN, Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Sabahattin TEZDİĞ, üniversitemiz öğrenci ve personelleri, anaokulu öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN, Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Sabahattin TEZDİĞ kermesin açılış kurdelesini kesti.

Açılış kurdelesinin ardından kermesi gezen Rektörümüz DURMUŞ, kermesteki yiyecek ve içeceklerin sunumunun çok güzel olduğunu ifade ederek, “Batman mutfağının zenginliği göz dolduruyor. Batman mutfağının ayrıca tanıtılması gerekiyor.” dedi.

Kermese gelen vatandaşlar kermesten yiyecek ve içecek satın alarak Suriye’nin İdlib ve Cerablus kentlerinde okuyan çocuklara katkıda bulundu.