Üniversitemiz ‘Bereket Ormanı’nda 10 Bin Fidan Toprakla Buluştu

12.12.2017

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Hanımefendi Emine ERDOĞAN’ın öncülüğünde 81 ilde başlatılan ‘Bereket Ormanları’ projesi kapsamında Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü’nde 700 dekar alanda oluşturulan ‘Bereket Ormanı’nda fidan dikim töreni yapıldı.

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsünde düzenlenen fidan dikim törenine; Valimiz Ahmet DENİZ, Eşi Olcay DENİZ, Batman Üniversitesi Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Gülriz KOZBE, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yüksel BİRİNCİ, Vali Yardımcımız Serap Özmen ÇETİN, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürümüz Ahmet ÜNVER, kamu kurum yöneticileri, Üniversitemiz personelleri, çok sayıda gönül elçisi ve öğrencimiz katıldı.

Fidan dikim öncesi proje kapsamında basın mensuplarına yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Valimiz DENİZ,  “Cumhurbaşkanımızın eşleri Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendi’nin başlatmış olduğu Gönül Elçileri Projesi kapsamında oluşturulan Bereket Ormanları için iki yıldır fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Bu gün dikilen fidanlarla birlikte 700 dekarlık alanda 15 bin fidanı toprakla buluşturduk.    Bu sayı artarak devam edecektir. Bu yıl Batman genelinde 150 bin fidan dikimi yapıldı.2018 yılının sonuna kadar 1 milyon adet fidan dikmeyi hedefliyoruz. Dünya’da Türkiye en fazla ağaç diken ülkeler arasında yer almaktadır. Bu da ülke olarak bizim doğaya, tabiata ve yeşilliğe verdiğimiz önemi gösteriyor. Ağaç olmadan, tabiat olmadan insanların mutlu olması mümkün değildir. Bu toprakları gelecek kuşaklara en güzel şekilde bırakmak için her zaman ağaç dikmeliyiz” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda emeği geçenlere teşekkür eden Valimiz DENİZ, daha yeşil bir Batman için herkesi fidan dikmeye davet etti.

Konuşmanın ardından Valimiz DENİZ ve eşi Olcay Deniz, Rektör Vekilimiz KOZBE ve Rektör Yardımcımız BİRİNCİ,  katılımcılarla birlikte fidan dikerek can suyu verdi. Proje kapsamında 10 bin 800 adet çam fidanı toprakla buluşturuldu.

Fidan dikimi sırasında konuşan Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Gülriz KOZBE, Şuan ağaç dikilen bu toprakların Mezopotamya’nın bereketli hilali olduğunu belirterek, “Harita üzerine nokta koyduğumuzda bu bölgede hilal oluşuyor yani Batman, Diyarbakır ve Mardin’in olduğu Güneydoğu Anadolu bölgesinde o hilalin zirve kısmını oluşturur” dedi.

Mezopotamya’nın bereketli hilali olarak bilinen bu bölge insanoğlunun tarıma başladığı alan olduğunu ifade eden Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Gülriz KOZBE, “Bu topraklar bereketin fışkırdığı alanlar, İnşallah ismine uygun bir alan olarak fidanlarımız yeşerir ormanlarımıza sahip çıkarız” dedi.